Nieuws

01 JUN

Historische bijeenkomst met rectoren en schoolleiders

Met een eerste Ronde tafelgesprek voor rectoren en schoolleiders van het voortgezet onderwijs werd er op vrijdagmiddag 27 mei historie geschreven. Vijf scholen waren voor deze bijeenkomst uitgenodigd op het bisdomkantoor om te spreken over katholiek onderwijs.

Ontmoeting met de bisschop
Aanwezig waren rectoren en schoolleiders van het Heerbeek College uit Best, het Kempenhorst College uit Oirschot, het Pius X-College uit Bladel, het Jacob Roelandslyceum in Boxtel, het pleincollege Bisschop Bekkers Eindhoven en het Augustinianum College in Eindhoven. Zij werden ontvangen op het bisdomkantoor door bisschop Hurkmans, hulpbisschop Mgr. Liesen die onderwijs in zijn portefeuille heeft en mevr. Ketelaars. Mevr. Ketelaars heeft als gedelegeerde voor het katholiek onderwijs deze scholen bezocht en tijdens de gesprekken bleek al snel dat er behoefte bestaat bij de rectoren, schoolleiders om de bisschop(pen) te ontmoeten.

Verbinding
"Het doel van het Ronde tafel gesprek," zo vertelt Ketelaars, " was om elkaar te ontmoeten in alle openheid en ruimte, vanuit ieders professionaliteit en verantwoordelijkheid voor het katholiek voortgezet onderwijs. Daarbij proberen we toekomstgericht te zoeken naar nieuwe mogelijkheden en uitingsvormen van wat ons verbindt."

Vervolg
"En dat ons iets verbindt werd tijdens het gesprek steeds duidelijker," vervolgt Ketelaars. "Tegelijkertijd kwam daarmee aan de orde hoe moeilijk het is om datgene wat de scholen katholiek maakt te expliciteren en te laten zien. Dit eerste Ronde tafelgesprek is een begin voor de volgende Ronde tafelgesprekken op het bisdomkantoor die vanaf september frequent georganiseerd zullen worden."

De Ronde tafelgesprekken zijn niet vanzelfsprekend volgens Ketelaars, maar hebben potentie om dat wel te worden. De gezamenlijk ervaren conclusie is dat iedereen het belangrijk vond en er 'priori-tijd' aan wil geven.

Lees verder
Voor meer informatie over katholiek onderwijs, klik hier.
01-06-2011