Nieuws

18 APR

Bisdom van ’s-Hertogenbosch sponsort WJD-gangers

Jongeren die wonen in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch en deelnemen aan de sponsoractiviteit ‘Zwem mee voor de WJD’ die in het bisdom, krijgen € 50,= korting op de reissom. Dat werd gisteren op Palmzondag tijdens de jongerendag in Nijmegen bekend gemaakt.

Wereldjongerendagen
De jaarlijkse Palmzondagmanifestatie werd door ongeveer 80 jongeren bezocht. Na de Palmpasenviering met mgr. Liesen, werd er in het programma vooruitgeblikt op de Wereldjongerendagen die in de zomer van 2011 in Madrid plaatsvinden.

Workshop
Tijdens workshops ging Mgr. Liesen dieper in op het Passieverhaal van Johannes en vertelde Pr. Ad Verest de aanwezigen over paus Johannes Paulus II in het kader van zijn zaligverklaring op 1 mei én zijn initiatief tot de start van de Wereldjongerendagen. In een tweede workshopronde konden de aanwezigen kiezen tussen de workshop van Pater Elias over het relativisme of de workshop van Leo van den Broek over de interreligieuze dialoog en de eigen identiteit. Deelnemers die nog energie kwijt moesten, konden dit doen in de swingende salsaworkshop.

Lees verder
Voor meer informatie over de sponsoractie ‘Zwem mee voor de WJD’ en voor overige sponsoracties, klik hier. Voor een verslag van Palmzondag, klik hier. De brief die paus Benedictus XVI bij gelegenheid van de Wereldjongerendagen aan de jongeren schreef is hier te lezen. Klik hier voor meer informatie over de reis naar de Wereldjongerendagen.
18-04-2011