Nieuws

14 APR

Ondersteuning voor WJD-sponsoracties

Van 9 t/m 22 augustus 2011 zullen jongeren uit het Bisdom van ’s Hertogenbosch afreizen naar de Wereldjongerendagen in Madrid. Om hen te helpen de benodigde reissom bij elkaar te krijgen, reikt het bisdom drie uitgewerkte sponsorplannen aan.

Sponsoracties
De kosten van de reis van naar de WJD bedragen €750,-. Projectleider Astrid Bakker zegt daarover: "Dit is een behoorlijk bedrag voor jongeren. We stimuleren jongeren om samen sponsoracties te houden om zo een gedeelte van de reis bij elkaar te verdienen. Om jongeren daarbij te helpen zijn er vanaf vandaag drie uitgewerkte sponsorplannen beschikbaar." De sponsorplannen zijn hier te vinden.

Zwem mee voor de WJD!
Om jongeren te ondersteunen wordt op zondag 29 mei 2011 de sponsoractie ‘Zwem mee voor de WJD!’ georganiseerd. Jongeren laten zich vooraf door vrienden, familieleden, bekenden en parochianen sponsoren om zo veel mogelijk baantjes te zwemmen. Op zondag 29 mei zullen de WJD-deelnemers in het Dommelbad in Boxtel banen gaan zwemmen om zo hun sponsorgeld te verdienen. Astrid Bakker: "Wanneer jongeren zich actief inzetten voor deze actie kunnen ze al een behoorlijk gedeelte van hun reis bij elkaar sparen. Hierdoor wordt het voor meer jongeren mogelijk om naar de mee te gaan naar de WJD."

Meer informatie
Jongeren hebben tot 15 mei de tijd om zich voor de WJD aan te melden. Voor meer informatie en aanmelding voor de sponsoractie, klik hier.
14-04-2011