Nieuws

09 APR

800 vormelingen op de Power of Fire

De omstandigheden waren vandaag waren ideaal: een strakblauwe hemel, buiten was het twintig graden en er waren zo'n achthonderd enthousiaste tieners - en tweehonderd begeleiders - naar Den Bosch gekomen die binnenkort het H. Vormsel toegediend krijgend.

s Morgens vierden zij met elkaar en met bisschop Hurkmans de eucharistie in de kathedraal. Daarna trokken ze onder oorverdovend tromgeroffel in een lang lint door de binnenstad van Den Bosch, om uiteindelijk terecht te komen bij het St Janslyceum, waar een grote tent was opgetrokken voor het middagprogramma.

Het thema van de vormseldag was dit jaar Act1v8. Een verwijzing naar Handelingen 1 vers 8, maar net zo belangrijk: een oproep aan deze jonge gelovigen om in beweging te komen. Met dat thema waren de vormselgroepen thuis al bezig geweest door kleurige banieren te maken die vandaag in de optocht door de stad werden meegevoerd.

In de tent werden de jongeren toegesproken door hulpbisschop Mutsaerts en was er een eigentijds catechetisch toneelstukje.

Van de dag hebben we een uitgebreid fotoalbum gemaakt. Neemt u er maar even de tijd voor. Klik hier om naar de Picasa-albums van het Bisdom te gaan.

09-04-2011