07 APR

Lifeteen gestart in Eindhoven

Zondag 2 april startte de Eindhovense parochie Heilige Hart van Jezus met het tienergroepprogramma Lifeteen. Met een Lifeteen Mass werd de eerste bijeenkomst van het Lifeteenprogramma in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch een feit.

Goede aftrap
"We zijn voorzichtig begonnen, met een graduele opbouw," zo legt pastoor Ad Verest de start van het Amerikaanse tienergroepconcept uit. "Na de vakantie starten we met het bijbehorende vormingsprogramma, zodat er ook aandacht is voor teaching, sketches, interactie en verwerking. De aftrap met de Lifeteen Mass was goed, nu moet het consolideren." De Eindhovense parochie krijgt bij de opstart hulp van andere Lifeteengroepen uit Nederland. "De initiatiefnemers uit Roermond en Haarlem waren er ook bij tijdens de aftrap. Zij zijn erg betrokken bij ons."

Regiofunctie
Pastoor Verest benadrukt dat Lifeteen een belangrijke functie heeft in de regio van Eindhoven. Ook van buiten zijn parochie sluiten tieners zich bij het programma aan. Het motto van Lifeteen is: ‘Bring teens closer tot Christ’. Daarin zit volgens de pastoor de kracht van het programma: de levende relatie met Christus. "We hebben een hoop materiaal om een vast punt tot stand te brengen," voegt hij toe. "Nu komt het aan op het engagement van vrijwilligers die erachter gaan staan."

Meer informatie
Het LifeTeen-programma wordt gedragen door een kernteam (core-team) van jongeren, dat bestaat uit Roberto Werrelman en Caroline van der Wegen uit de H. Hart parochie en wordt in de opstartfase begeleid door Eric Jonkhout uit Haarlem. Meer informatie over Lifeteen Eindhoven is te lezen op de onlangs geopende website: http://www.lifeteeneindhoven.nl. Voor vragen kan men ook terecht bij de parochie via het e-mail adres: info@heilighart.nl. De volgende Lifeteen bijeenkomsten zijn gepland op zaterdag 28 mei en 25 juni.
07-04-2011