Nieuws

06 APR

Acht maal gouden priesterfeest in Veghel

Met een feestelijke viering op 1 mei om 10.30 uur herdenken acht Witte paters hun vijftigjarig priesterjubileum de Lambertuskerk te Veghel. Ter gelegenheid van het gouden jubileum brengt de Veghelse werkgroep voor Missie Ontwikkeling en Vrede een boek met levensverhalen uit.

Vijftien Witte Paters van de sociëteit van de missionarissen van Afrika werden op 2 februari 1961 door bisschop Bekkers gewijd. Van hen zijn er nog acht actief in de gemeenschap van de Witte Paters. Na hun wijding zijn de paters werkzaam geweest in onder andere Tanzania, Uganda, Ghana, Burkina Fasso, Zambia, Senegal, Congo, Tunesië, Rwanda en Rome. Een uitgebreide fotoreportage van de wijding is hier te bekijken.

Levensverhalen
Ter gelegenheid heeft de Veghelse werkgroep Missie Ontwikkeling en Vrede ( MOV) van de parochiële eenheid Veghel het boek "Gaat en onderwijs alle volken" gemaakt waarin de levensportretten van de missionarissen zijn opgenomen. In het boekje vertellen de jubilarissen vanuit welke visie zij gewerkt hebben en welke visie op missie zij nu hebben. Het boekje laat verder zien hoe missionarissen de afgelopen 50 jaar in Afrika gewerkt hebben en geeft een blik op de ontwikkelingen die in Afrika en de Afrikaanse kerk hebben plaatsgevonden. Na afloop van de viering is het boekje beschikbaar.
 
Eucharistieviering 1 mei
De speciale eucharistieviering vindt plaats op zondag 1 mei om 10.30 uur in de Lambertuskerk te Veghel en zal worden begeleid door het Afrika-Enga koor uit Nistelrode met Afrikaanse muziek en liederen. Er zal een collecte worden gehouden ten behoeve van het werk van de Witte Paters in Afrika en de restauratie van de Lambertus kerk. Iedereen is van harte welkom om deze viering mee te maken. Na afloop van de viering zal het Veghelse Barbara gilde aan de jubilarissen een vendelgroet brengen.
06-04-2011