Nieuws

05 APR

Vrijwilligers op weg naar de WJD

In het weekend van 1 tot en met 3 april kwamen ruim 25 jongeren samen in abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven om zich voor te bereiden op hun taak als vrijwilliger tijdens de Wereldjongerendagen.

Leiderschap
De vrijwilligers zijn hun reis naar de Wereldjongerendagen gestart tijdens het voorbereidingsweekend. Ze hebben een belangrijke taak tijdens de reis, maar ook in de voorbereiding samen met de deelnemers. Tijdens het weekend hebben de vrijwilligers inleidingen gehad over gezond leiderschap, teambuilding, gesprekstechnieken, dienend leiderschap en het thema van de Wereldjongerendagen. Deze inleidingen werden afgewisseld met verwerkingsopdrachten waardoor de input voor de jonge vrijwilligers actueel en bruikbaar werd.

Op weg in geloof
Zaterdagmorgen gaf Mgr. Liesen een inspirerende inleiding over het Marcusevangelie en moedigde de jongeren aan om niet alleen op weg te gaan naar de Wereldjongerendagen, maar vooral ook op weg te gaan in geloof, om zo de WJD-pelgrims een geweldige reis te kunnen bieden.

Primeur
De zaterdagavond stond in het teken van de activiteiten voor en tijdens de Wereldjongerendagen. Op deze avond kreeg de groep de primeur om te horen dat we in de omgeving van de stad Talavera-de-la-reina te gast zullen zijn tijdens het voorprogramma in het aartsbisdom Toledo.

Ga jij ook mee?
Op zondagmiddag vertrokken de vrijwilligers vol inspiratie en enthousiasme weer naar huis, om daar hun weg naar de WJD toe voort te zetten. Projectleider Astrid Bakker: "Het was een geslaagd weekend, de vrijwilligers zijn voorbereid en hebben enorm veel zin om naar de Wereldjongerendagen te gaan. Maar een reis naar de Wereldjongerendagen bestaat natuurlijk niet alleen uit vrijwilligers. We willen zo veel mogelijk jongeren uit ons bisdom een geweldige ervaring geven tijdens de WJD."

Jongeren die mee willen naar de Wereldjongerendagen kunnen zich aanmelden tot 15 mei. Meer informatie is te vinden op www.bisdomdenbosch.nl/wjd  
05-04-2011