25 FEB

Power of Fire-boekje uit aanmelden kan nog tot 15 maart

Op zaterdag 9 april 2011 vindt voor de dertiende maal de Power of Fire vormelingendag plaats. Het thema is dit jaar “ACT1V8” (uitgesproken als 'activate'), naar aanleiding van het vers uit Handelingen 1, vers 8: "Maar wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en mijn getuigen zijn in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria en tot het uiteinde van de aarde."

Voor de meeste vormelingengroepen uit het bisdom van ’s-Hertogenbosch is de Power of Fire een vast onderdeel geworden in het jaarprogramma. Ter voorbereiding op de dag brengt het bisdom een speciaal vormselboekje uit dat parochie tot 15 maart kunnen bestellen. Stuur hiertoe een e-mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl en geef daarbij s.v.p. de volgende informatie door:
- naam parochie
- naam contactpersoon
- adres en postcode contactpersoon
- e-mailadres contactpersoon
- telefoonnummer contactpersoon
- gewenst aantal boekjes

Programma
De Power of Fire begint ’s ochtends om 10 uur met een eucharistieviering in de kathedraal. Een banieren- en fakkeltocht door de Bossche binnenstad leidt vervolgens naar de locatie voor de lunch. Daarna is er het middagprogramma en de dag wordt om 16 uur centraal afgesloten.

Banieren
Het is gebleken dat de fakkeltocht door de binnenstad veel bekijks trekt van winkelpubliek en voorbijgangers. Met de kleurrijke banieren die ieder jaar gemaakt worden, communiceren we een positief en hoopvol signaal naar de omgeving. Ook bij de Power of Fire in 2011 willen we u daarom vragen om een banier te maken met de vormelingengroep. Het thema dat voor deze creatieve verwerkingsopdracht gekozen kan worden is “ACT1V8” of het thema dat aansluit op het programma van de parochie bij de voorbereiding op het Heilig Vormsel. Aan het einde van het programma wordt door een jury de mooiste banier uitgekozen en beloond met een prijsje. Ook mag de winnende groep een jaar lang het houten Power of Fire-kruis meenemen naar de parochie. De materiaalkeuze voor de banier is vrij, maar houdt u rekening met watervaste opdruk. De maximale afmeting is 80 x 120 cm.

Logistieke ondersteuners
Voor de 'logistieke ondersteuners' - de vrijwilligers - is er in maart een informatieavond. Tijdens deze avond wordt, na een gezamenlijke H. Mis, het programma van de Power of Fire doorgenomen en is er gelegenheid om elkaar te leren kennen. De organisatie laat weten nog steeds mensen te kunnen gebruiken die hun handen uit de mouwen kunnen steken en allerlei klussen willen aanpakken (bijvoorbeeld spullen voor de workshops klaarzetten, de drankpost bemannen, de fakkeltocht begeleiden en orde handhaven in de kathedraal).

Aanmelden voor de Power of Fire
Parochies kunnen hun vormelingen uiterlijk tot 15 maart 2011 aanmelden voor de Power of Fire op de website van het bisdom of middels het opgaveformulier. Deelname aan de Power of Fire kost € 5,- per deelnemende vormeling. Betaling van het deelnemersgeld geschiedt op de dag zelf.

Voor alle vragen kunt u terecht bij de dienst Jeugd en Jongeren via jongeren@bisdomdenbosch.nl of via het telefoonnummer 073 612 54 88.

25-02-2011