23 FEB

Kerken houden solidariteitsoptocht voor werknemers MSD-Organon

Met een solidariteitsoptocht en het luiden van klokken betuigen kerken in Oss vrijdagmiddag 4 maart om 14.00 uur hun medeleven aan de werknemers van MSD-Organon. Op dat tijdstip behandelt de rechtbank van Amsterdam het kort geding dat de vakbonden, de Raad van Commissarissen en de ondernemingsraad tegen het Amerikaanse moederbedrijf hadden aangespannen.

Voor de mensen in Oss betekent het wegvallen van de ‘kern’ van de farmaceutische fabrikant een flinke aderlating volgens priester George Zeegers, mede-initiatiefnemer van de optocht en pastor van de Titus Brandsma parochie in Oss. "Toen de laatste onderhandelingen met een mogelijke nieuwe partij recentelijk door de directie van MSD werden afgeblazen, zijn wij op initiatief van de Raad van Kerken gaan kijken hoe wij op een eenvoudige manier aanwezig kunnen zijn voor de Osse gemeenschap."

Zijn oproep om met de solidariteitsoptocht mee te lopen, is volgens Zeegers niet alleen bedoeld voor gelovigen, maar voor de hele gemeenschap die al generaties lang aan het bedrijf verbonden is. Voor de website van de Titus Brandsma parochie, klik hier.
23-02-2011