22 FEB

Migrantendag 28 mei: ‘Door grenzen heen’

‘Door grenzen heen.’ Dat is het thema van de Migrantendag van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch die op zaterdag 28 mei in de Broekhovense kerk in Tilburg plaatsvindt. Onderlinge ontmoeting, presentaties, een eucharistieviering met mgr. Mutsaerts en een afsluitende Indische maaltijd vormen de hoogtepunten van het programma.

Theatervoorstelling 'Sari'

Aan bod komen leden van de Surinaamse gemeenschap. Deze zullen vertellen over ‘Peerke Donders, toen en nu’. Bisdommedewerker drs. Jac van Oppen zal ingaan op de Nieuwe Parochie in relatie tot migrantengemeenschappen. Een deel van het programma zal door de Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel worden verzorgd. Deze stichting, die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert, zal onder andere aandacht geven aan het praktijkverhaal van zuster Monica uit Nigeria. Daarna zal de theatervoorstelling ‘Sari, een Indonesisch meisje in Maleisië’ worden opgevoerd.

Na de gezamenlijke eucharistieviering met hulpbisschop Mutsaerts zal de dag worden afgesloten met een Indische maaltijd. De organisatie verzoekt de bezoekers om zich voor 14 mei aan te melden via kerkensamenleving@bisdomdenbosch.nl. Meer informatie over het programma en de aanmelding is te lezen in deze uitnodigingsbrief.
22-02-2011