Nieuws

17 FEB

Verslag: WJD-bijeenkomst Uden

Op zondag 23 januari 2011 kwamen zo’n twintigtal jongeren bij elkaar, in Uden. Waarom? Ze waren uitgenodigd voor een informatieve middag. De jongeren zouden wat meer informatie krijgen over wat misschien wel een markeerpunt in hun leven zou kunnen worden. Wat dat markeerpunt dan precies is? Het zijn de Wereldjongerendagen (WJD)! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Iets voor vieren liepen de jongeren, een aantal leiders van jongerengroepen en wat geïnteresseerde ouders binnen. Ze worden hartelijk ontvangen met thee of koffie. Toen iedereen op z’n gemak zat begon de presentatie, geleidt door Astrid Bakker. Zij is projectleider van de WJD van 2011 in Madrid, en zelf ook een keer mee geweest. Astrid gaf veel informatie aan de jongeren, bijvoorbeeld hoe de reis in elkaar zit en wat er daar zoal te doen is. Er was ook de mogelijkheid om de jongeren zelf vragen te laten stellen.
 
Na een korte pauze kwam een jongere aan het woord, die zelf in 2005 mee was geweest naar Keulen, waar toen de WJD gehouden werden. Ze liet foto’s zien en vertelde over de bijzondere reis die ze destijds had gemaakt. Ze raadde de jongeren van harte aan om vooral te gaan. ‘Het is een unieke ervaring,’ vertelde de jongere, ‘het verandert je leven echt.’ Na afloop van de presentatie werd er nog een vragenrondje gehouden en er waren al wat jongeren warm gelopen voor deze WJD.
 
Wil jij ook weten wat de Wereldjongerendagen nou precies inhouden en wat de ervaringen van anderen zijn? Dat kan! Astrid Bakker geeft nog zeven presentaties in bisdom Den Bosch. In onderstaand schema kun je zien waar en wanneer deze presentaties zijn. Kom gerust luisteren en laat je enthousiast maken voor misschien wel het markeerpunt in jouw leven, de Wereldjongerendagen! Nos vemos en España /zie je in Spanje!

Eefke van der Loop
17-02-2011