Nieuws

12 FEB

Vrijwilligers schrijven lied voor het dekenaat


 
Negentig vrijwilligers uit het dekenaat Veghel-Sint Oedenrode hebben zaterdag 29 januari een lied geschreven tijdens de tweede dekenale vrijwilligersdag. Drie groepen van dertig personen componeerden op de melodie van 'God groet u zuivere bloeme' ieder een couplet en kregen daarvoor 40 minuten de tijd. Daarna werden de coupletten samengevoegd en werd het lied gezongen.

Mgr. Liesen gaf aan de hand van het evangelie van die dag een inleiding. In een persoonlijke en inspirerende voordracht ging hij in op de vraag wat van Christenen –toen en nu- verwacht mag worden. Zijn boodschap was geen vrees te hebben maar vertrouwen te hebben in God’s Woord dat mensen zal blijven aanspreken en het licht in onze wereld is. "Je merkt bij veel vrijwilligers dat berichten in de media over kerksluiting hun aan het hart gaan. Ik heb geprobeerd ze een hart onder de riem te steken. Er was gerekend op tachtig deelnemers, er kwamen er negentig, dat is op zich al bemoedigend," aldus de hulpbisschop.

De jaarlijkse dekenale dag was wederom een succes volgens deken Vincent Blom: "Ontmoeting tussen pastores, bestuurders en vrijwilligers is belangrijk. We begonnen met een gezamenlijke viering, we hebben samen gegeten, een lezing gehouden en tijd voor ontmoeting gehad. Zo’n dag is belangrijk om samen naar de toekomst te kunnen kijken."
 
'Dekenaal lied'

God deelt u onze zorgen
voor wat er komen gaat.
De veerboot gaat al morgen
zijn wij daartoe in staat.
Wij stappen in het bootje
vertrouwend op Uw woord,
te worden één echt koortje
vraagt om een goed akkoord.

Wat zou ons kunnen dragen
in deze nieuwe tijd.
Mensen die gaan getuigen
vanuit oorspronkelijkheid.
Met hart en oren open,
zachtmoedig frank en vrij,
zo blijven wij geloven
en iedereen hoort daarbij.

Wij willen niet verbloemen,
de toekomst lijkt soms zwaar.
Maar hoop op nieuwe krachten
houdt ons hier bij elkaar.
Niet bang en vol vertrouwen
gaan wij die toekomst in,
wij zullen blijven bouwen
zoals toen in ’t begin.

12-02-2011