Nieuws

10 FEB

Tilburgs St. Odulphuslyceum nodigt priesters uit voor Zin-posium

Om de band tussen de katholieke school en de parochie aan te halen nodigt het St. Odulphuslyceum in Tilburg priesters uit voor deelname aan haar Zin-Posium. Rond het thema "Geroepen worden" zullen 175 leerlingen uit 5 VWO zich een dag lang bezig houden met zingeving.

Op het Odulphuslyceum wordt het vakgebied levensbeschouwing voor VWO leerlingen in het vijfde schooljaar jaarlijks afgesloten met een Zin-Posium. Het middagprogramma wordt voor het tweede jaar vorm gegeven door pastor Wilmink met het thema ‘Geroepen worden’

Vorig jaar bleek dat leerlingen, nadat hun eerste nieuwsgierigheid weggenomen was, gemotiveerd waren om in gesprek te gaan met een priester, die bijvoorbeeld door de keuze van onder meer zijn kleding laat zien waartoe hij zich geroepen voelt. Het blijkt dat leerlingen het waarderen als iemand authentiek geïnspireerd met hen van gedachten wisselt over belangrijke waarden in het leven, zoals je geroepen voelen.

De samenwerking met het St. Odulphuslyceum is mede tot stand gekomen door het roepingenpastoraat van pastoor René Wilmink en Jeanne Ketelaars, bisschoppelijk gedelegeerde voor het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie over het taakveld Roeping en Vorming, klik hier.
10-02-2011