07 FEB

Vacature: Projectmedewerker Jongeren en diaconie (m/v)

Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zoekt een:

PROJECTMEDEWERKER JONGEREN EN DIACONIE (M/V)

die het project ‘Jongeren en diaconie’ gestalte gaat geven.

Dit project is er, met behulp van Skanfonds, op gericht om in de parochies van het bisdom jongeren en diaconie bij elkaar te brengen. Het project, dat is ingebed in het diocesane beleidsplan “Geloven in groei, groeien in geloof”, duurt in beginsel drie jaar, maar wordt elk jaar geëvalueerd. U zorgt dat dit project tot een succes wordt.

Daartoe ondersteunt u de parochies ‘op maat’, geeft voorlichting en helpt de kansen te benutten die er liggen rond maatschappelijke stage. Ook zorgt u dat het landelijke project DiaconAction wordt verbreed. Daarnaast ondersteunt u onder meer de start van M25 jongerengroepen en werkt u mee aan diaconale bedevaarten voor jongeren zoals gepland in de herfstvakantie van 2012.

Als praktiserend katholiek met een hart voor jongeren en voor diaconie wilt u zich graag inzetten voor de Kerk. U bezit uitstekende communicatieve en enthousiasmerende eigenschappen om parochies en jongeren samen te brengen en weet mensen te motiveren. Ook bent u in staat om zelfstandig projecten te realiseren. Ervaring met jongerenwerk en/of diaconale projecten is gewenst.

Geboden wordt een jaarcontract dat twee keer kan worden verlengd tot de maximale projectduur van in totaal drie jaar. Het gaat in beginsel om een aanstelling van 0,8 fte. Meer informatie over deze functie kunt u verkrijgen bij drs. P.A.M. Broeders, di. (073-6125488). Direct solliciteren kan ook: uw brief met CV kunt u sturen naar de eerwaarde heer drs. P.A.M. Broeders, directeur-econoom, Postbus 1070, 5200 BC ’s-Hertogenbosch of via e-mail aan pbroeders@bisdomdenbosch.nl. Uw reactie ontvangen wij graag vóór 1 maart 2011.
07-02-2011