Nieuws

08 FEB

Bisdom organiseert jongerenbusreis naar Stille Omgang

Op zaterdag 19 maart 2011 wordt in Amsterdam voor de 130e maal de jaarlijkse Stille Omgang gelopen. Ook dit jaar vindt daaraan gekoppeld een speciaal jongerenprogramma plaats voor jongeren van 14-30 jaar. Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch wil jongeren de kans geven gezamenlijk dit programma te volgen en zet, net als voorgaande jaren, een bus in om hen van en naar Amsterdam te vervoeren.
 
Het jongerenprogramma, dat voorafgaat aan het lopen van de Stille Omgang, staat dit jaar in het teken van het thema ‘Reboot’. Dit thema is afgeleid van de algemene intentie van de Stille Omgang 2011, die luidt: 'Vernieuwt maar behoudt het goede'. Zoals ieder jaar belooft het jongerenprogramma weer heel bijzonder te worden: een mix van entertainment en momenten van verdieping en bezinning.

De jongerenbus van het bisdom van ’s-Hertogenbosch doet verschillende plaatsen in het bisdom aan om jongeren van en naar Amsterdam te vervoeren. Meer informatie over tijden en inschrijving voor de busreis van het bisdom van ’s-Hertogenbosch is te vinden op het jongerengedeelte van de website.
 
De Stille Omgang is een nachtelijke stille tocht die jaarlijks door de straten van Amsterdam wordt gelopen ter nagedachtenis aan het Eucharistisch wonder wat daar in 1345 geschiedde. Het jongerenprogramma van de Stille Omgang is uitgegroeid tot een nationaal katholiek jongerenevenement van formaat, dat elk jaar enkele honderden jongeren naar Amsterdam trekt.
 
Voor opstapplaatsen en vertrektijden van de bussen, zie het jongerengedeelte van de bisdomwebsite waar ook de gelegenheid is tot aanmelden. Meer informatie is te vinden op de landelijke website: Stille Omgang.
08-02-2011