25 DEC

Zalig Kerstmis

“Heden is u een Redder geboren, Christus de Heer..” (Lc. 2,11)

Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch wenst u een zalig Kerstfeest en een gezegend 2011.

Kerstkaart van de organisatie voor de Wereldjongerendagen. Voor WJD, klik hier

Overzicht van vieringen in de Sint-Janskathedraal
Hieronder treft u een overzicht aan van alle vieringen die de komende dagen in de Sint-Janskathedraal zullen plaatsvinden. Alle vieringen zijn vrij toegankelijk. U wordt geadviseerd een half uur voor aanvang aanwezig te zijn.
Zaterdag 25 december  |  Eerste Kerstdag
8.00 uur Herdertjesviering (geen mis)
10.00 uur Eucharistieviering; hoofdcelebrant Mgr. R. Mutsaerts
11.45 uur Eucharistieviering
Zondag 26 december  |  Tweede Kerstdag – H. Familie
11.00 uur Eucharistieviering, waarna kerstconcert door de Schola Cantorum
Maandag 27 december  |
H. Johannes Evangelist - patroon van parochie, kathedraal en bisdom
9.00 uur Eucharistieviering
12.30 uur Eucharistieviering met samenzang; hoofdcelebrant Mgr. J. Liesen, concelebrant Mgr. R. Mutsaerts
Zaterdag 1 januari  |  Nieuwjaar – Feest H. Maria, Moeder van God
11.00 uur Eucharistieviering
Zondag 2 januari  |  Openbaring des Heren – Driekoningen
10.00 uur Eucharistieviering; hoofdcelebrant Mgr. J. Liesen
11.45 uur Eucharistieviering met kinderwoorddienst en crèche
± 17.00 uur Intocht van de Drie Koningen; ontvangst door Mgr. R. Mutsaerts

Kerststal Sint-Jan
De kerststal van de Sint-Jan is dit jaar geopend tot en met zondag 9 januari 2011. Openingstijden zijn zondag van 13.30 tot 16.30 uur en op overige dagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.15 tot 16.30 uur. De kerk sluit om 17.00 uur!

De kerststal is niet te bezichtigen tijdens vieringen in de Sint-Jan en op Kerstavond. Op 1e Kerstdag is de kerststal pas na afloop van de viering van 12.00 uur (ca 13.30 uur) en op 2e Kerstdag na afloop van de viering van 11.00 uur (ca 12.30 uur) te bezichtigen.

Winterevenement ‘Bossch Winterparadijs’ op de Parade
De kerststal in de Sint-Janskathedraal, een ‘Bossche Adventskalender’, een ‘Scharen rond het haardvuur’, een nostalgische kermis en een vijftien meter hoge kerstboom vormen van 18 tot en met 30 december de ingrediënten van het Bossch Winterparadijs op de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Dagelijks vinden er op een aantal podia optredens plaats door Bossche verenigingen en gezelschappen. Verwacht worden Bossche koren, harmonieën en fanfares, singer-songwriters en andere muziekgezelschappen. De muziek wordt afgewisseld met verhalen van verhalenvertellers en voorlezers. Ook kan in een huifkarrondrit rond de Parade een verhaal beluisterd worden.

In een speciale kas op de Parade kan gedurende het Bosch Winterparadijs genoten worden van warme Chocomel, Glühwein, speciale koffie- en thee- variëteiten en kleinere etenswaren zoals soepen, worstenbroodjes, warme wafels e.d.
Voor meer informatie over dit evenement, klik hier
25-12-2010