22 DEC

Parochies geven voorbeelden van hun Actie Kerkbalans

Van 16 tot 30 januari wordt in de meeste parochies extra aandacht besteed aan de Actie Kerkbalans. Het lukt de parochies nog ieder jaar de grote som geld bij elkaar te brengen die nodig is voor het parochiewerk, maar dit geld wordt door een langzaam slinkende groep gedoneerd. Het komt er op aan om die groep te verbreden door verschillende groepen parochianen te onderscheiden en hen helder toe te lichten waarom precies de vraag om bij te dragen aan de actie aan hèn gesteld wordt. Voorbeelden van de manier waarop parochies van het bisdom proberen om Kerkbalans te verbreden en te verdiepen, zijn vanaf vandaag te lezen in het menu 'Actie Kerkbalans in de parochie' dat u vindt onder 'Parochie'. Parochies zonden deze voorbeelden op verzoek van het bisdom toe.

Kerkbalans gaat daarom bewust op zoek naar de grotere groep. Mensen betrekken door hen persoonlijk te benaderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die onder andere het kerkledenregistratieprogramma Navision biedt. Voor kerkledenadministrators zijn er korte instructiefilmpjes over hoe men in Navision selecties kan maken uit het adressenbestand en hoe die in een mailing kunnen worden gebruikt.

De pagina's worden regelmatig aangevuld, dus bookmarkt u deze pagina.
22-12-2010