17 DEC

Bisdom mobiliseert WJD-ambassadeurs

Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch is op zoek naar jongeren die de Wereldjongerendagen (WJD) een plek willen geven in de parochie. Met een of twee jongeren per parochie wil het bisdom een ambassadeursnetwerk vormen om de WJD meer zichtbaar te maken.

Volgens projectleider Astrid Bakker zijn de Wereldjongerendagen die in 2011 plaatsvinden een geschikte gelegenheid om het jongerenpastoraat in de parochie gestalte te geven. Bakker: "Niet in iedere parochie zijn jongeren duidelijk aanwezig, maar ze zijn er wel. Om hun zichtbaarheid te vergroten vragen we parochies om jongeren te helpen naar Madrid te kunnen gaan. Een parochie heeft meerdere mogelijkheden om een jongere te ondersteunen om naar de WJD te gaan."

"Een reis naar de Wereldjongerendagen kost €750,-. Voor jongeren is dit een behoorlijk bedrag en vaak ook een reden om niet naar de WJD te gaan. De parochie zou de jongere financieel kunnen ondersteunen om naar de WJD te gaan. Dit kan door bijvoorbeeld een collecte houden voor de WJD-ambassadeurs. Op deze manier wordt de financiële bijdrage iets dat door de gehele parochie wordt gegeven en waardoor parochianen ook bij de WJD betrokken raken," aldus Bakker.

Wanneer parochies betrokkenheid tonen bij de Wereldjongerendagen stimuleert dat jongeren om zich in te zetten volgens Bakker: "Dat kan bijvoorbeeld door aandacht aan de WJD te schenken in het parochieblad en/of nieuwsbrief. Er zou informatie over de WJD in kunnen staan, maar ook een verslag van de voorbereidingen van de jongeren in aanloop naar de WJD. Het is voor een jongere goed om te zien dat de parochie interesse in hem/haar en de WJD heeft."

Voor meer informatie over de Wereldjongerendagen kunt u kijken op www.bisdomdenbosch.nl/wjd. Om parochies op weg te helpen, is het document 'WJD-ambassadeurs in uw parochie' te downloaden. U kunt ook contact opnemen met Astrid Bakker, projectleider WJD Madrid 2011. (abakker@bisdomdenbosch.nl of 073-6125488).
17-12-2010