16 DEC

Geloofscursus “WaaromJezus?” haakt in op Kerstmis

Bezoekers van de nachtmissen met Kerstmis kunnen dit jaar verwezen worden naar de gratis on-line cursus "WaaromJezus?" Parochies worden aangemoedigd om uitnodigingen op creditcard-formaat achterin de kerk te leggen en aandacht te vragen voor de geloofscursus.

"Naar de nachtmissen komen altijd veel mensen," legt Bas van Pampus van de dienst Parochieontwikkeling uit: "Ze zijn welkom om de geboorte van de Heer te vieren. Ze nemen er vast wat van mee. Deze cursus komt tegemoet aan mensen die op een ongedwongen manier meer willen weten over het katholieke geloof."

WaaromJezus? is een cursus die gedurende vier weken via internet wordt gevold. Elke week komt er een nieuw thema aan bod: relaties, geloof, God en bidden. De deelnemers hebben contact met een persoonlijke e-coach, met wie ze van alles over het geloof kunnen bespreken. Al meer dan 1.000 deelnemers deden aan de katholieke versie van de cursus mee.

Van Pampus: "Voor parochianen en priesters is het geen extra werk. De aanpak is heel eenvoudig. De kaartjes zijn gratis aan te vragen en twee of meer mensen delen de kaartjes na de Nachtmis uit. Dat kan worden aangekondigd bij de slotmededelingen. Bijvoorbeeld: "Straks wordt u een kaartje uitgedeeld. Als u wat meer over het geloof wilt weten, kunt u de website die erop staat eens opzoeken voor een korte geloofscursus. Al meer dan 1.000 mensen deden er aan mee." Dat is het eigenlijk. Een eenvoudige kerstnachtactie, maar die veel kan betekenen. En we geven de mensen nog net ietsje meer mee."

De kaarten zijn gratis, per sets van 100 te bestellen via info@rk-alphacentrum.nl of tel.: 070 3563373. Voor meer informatie, zie www.waaromJezus-rk.nl
16-12-2010