10 DEC

Bisdom organiseert bedevaart naar Trier en Echternach

Op 2 en 3 juli 2011 organiseert het bisdom Den Bosch een bedevaart naar de graven van de H. apostel Matthias in Trier en de H. Willibrord in Echternach. De grote bedevaart naar Rome in het jubileumjaar 2009, waaraan ruim 1.000 pelgrims deelnamen, krijgt hiermee een vervolg dicht bij huis.

Ook nu zijn parochies, pastores, koren, jong en oud uitgenodigd mee te gaan. In Trier, de oudste stad van Duitsland, ligt de heilige apostel Matthias begraven en in Echternach bevindt zich het graf van de H. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroon van de Nederlandse Kerkprovincie. De reis is een pelgrimstocht met gebedsmomenten, bezinning, vernieuwing van de doopbeloften en twee eucharistievieringen. Ook is er veel aandacht voor cultuur en ontmoeting en hebben gezinnen een eigen programma.

Zaterdag 2 juli (tijden onder voorbehoud)
07.00 uur: Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in het bisdom met lunch in de bus. Rond 12.00 uur: Aankomst bij de Matthiaskerk in Trier, waar het middaggebed wordt gebeden.’s Middags is er een stadswandeling langs verschillende bezienswaardigheden die eindigt bij de Dom van Trier waar om 17.00 uur de Eucharistie wordt gevierd. Om 19.00 uur gaat men per bus naar de hotels voor diner en overnachting.

Zondag 3 juli (tijden onder voorbehoud)
Na het ontbijt gaat de reis om 09.00 uur naar Echternach, dat in 698 werd gesticht door de H. Willibrord. Om 12.00 uur gaan de pelgrims in processie van de Petrus en Pauluskerk naar de Willibrord basiliek voor de H. Mis. Hier vindt tevens de vernieuwing van de doopbeloften plaats. Enkele mensen zullen in de crypte van de basiliek het doopsel ontvangen. Om 14.00 uur is er een zegen met het H. Sacrament gevolgd door de lunch in de bus. Daarna rijden we naar Banneux voor een gezamenlijke afsluiting met een diner. Om 19.30 uur gaat de reis terug naar Nederland.

Meer informatie over de programma's, de kosten en de inschrijving is hier te lezen. Hier zijn ook promotiemateriaal en contactgegevens te vinden.

10-12-2010