08 DEC

NB: tijden in het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Zaterdag 2 juli
Omstreeks 07.00 uur vertrekken de bussen vanuit diverse opstapplaatsen in het bisdom met lunch in de bus. Rond 12.00 uur is de verwachte aankomst bij de Matthiaskerk in Trier, waar het middaggebed wordt gebeden. ’s Middags is er een looproute met bezinningsmomenten naar de Dom van Trier waar om 17.00 uur de Eucharistie wordt gevierd. Om 19.00 uur gaat u per bus naar de hotels voor diner en overnachting.

De stadswandeling 's middags brengt u onder meer bij de Kaisertermen, de Basilica van Constantijn, het ernaast gelegen Keurvorstelijk paleis met beeldentuin, de bekende Porta Nigra, de Grote Markt, de Sint Maximin abdijkerk, de thermen am Viemarkt en uiteindelijk de Dom van Trier. U kunt de wandeling op uw gemak doen en onderweg desgewenst genieten van 'Kaffee mit Kuchen'.

Zondag 3 juli
Na het ontbijt gaat de reis om 09.00 uur naar Echternach, waar we rond 10.00 uur arriveren. U heeft dan twee uur vrije tijd om rond te kijken in dit Luxemburgse stadje dat in 698 gesticht werd door de H. Willibrord. Om 12.00 uur gaan we in processie van de Petrus en Pauluskerk naar de Willibrord basiliek voor de H. Mis. Hier vindt de vernieuwing van de doopbeloften plaats. Willibrord is de evangelist die overal waar hij kwam doopte en waaruit de bekende Willibrordputjes ontstonden. De bisschop(pen) zullen de kerkgangers zegenen met wijwater. Ook zullen enkele mensen in de crypte van de basiliek het doopsel ontvangen. Na de Mis trekken we in processie door de crypte langs het graf van de H. Willibrord. Ook is gelegenheid voor eucharistische aanbidding. Om 14.00 uur is er een zegen met het H. Sacrament gevolgd door de lunch in de bus. We rijden dan naar Banneux voor een gezamenlijke afsluiting met een diner. Om 19.30 uur gaat de reis terug naar Nederland en in de loop van de avond wordt u afgezet in uw opstapplaats.

Gezinsprogramma
Ook gezinnen zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan op bedevaart. Hiertoe wordt een speciale 'gezinsbus' ingezet, waardoor de reis al een belevenis op zich wordt! Het programma voor de gezinnen kent enkele aanpassingen, zodat ouders en kinderen optimaal deel kunnen nemen aan de bedevaart. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht en kinderwoorddienst. Op dit moment wordt er door de verantwoordelijken voor het gezinsprogramma gewerkt aan een interessant programma, waarbij het uitgangspunt is dat gezinnen volledig deel zijn van de bedevaartgroep, maar met aandacht voor de speciale behoeften die zij hebben (meer stops, extra speeltijd, kindvriendelijke bezienswaardigheden e.d.). Meer informatie hierover wordt spoedig bekend gemaakt.

Start  |  Programma  |  Kosten en Inschrijving  |  Vrijwilligers  |  Promotiemateriaal  |  Contact
08-12-2010