Nieuws

07 DEC

Danny Hakvoort winnaar Sinterklaasactie

Als eerste wist de zeventienjarige Danny Hakvoort uit ’s-Hertogenbosch de juiste plaats te bepalen waar de ‘verloren’ zak van Zwarte Piet lag. Hiermee heeft hij de reis naar de Wereldjongerendagen (WJD) gewonnen die van 16 tot en met 21 augustus 2011 in Madrid worden gehouden.

"Dit is het beste sinterklaascadeau dat ik ooit heb gehad," was Hakvoorts reactie op de prijs, waarvoor jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch dagelijks via aanwijzingen op Facebook en de bisdomwebsite de plek konden raden waarmee ze de reis konden winnen. De juiste locatie was de kapel van ‘Het wonder van Empel’, te Oud-Empel.

Promotie WJD in volle gang
"De promotie rondom de WJD is in volle gang," zegt projectleider Astrid Bakker. "Jongeren maken op allerlei manieren kennis met de Wereldjongerendagen: posters en folders in de kerk, tijdens de Katholieke Jongerendag, door presentaties die in het gehele bisdom worden gehouden en natuurlijk door de Sinterklaasactie op internet."

"Tijdens de Sinterklaasactie zijn vele jongeren uit ons bisdom op zoek gegaan naar de WJD-zak van Zwarte Piet. Piet was zijn zak kwijt geraakt en met behulp van aanwijzingen op internet konden de jongeren de zak vinden. Het was een moeilijke zoektocht, waarbij pas rond het Sinterklaasfeest voor de meeste jongeren duidelijk werd waar de zak verstopt lag," aldus Bakker.

Alle Nederlandse bisdommen zijn al volop bezig om reizen te organiseren naar Madrid. Ook het Bisdom van ’s Hertogenbosch biedt jongeren de mogelijkheid om dit evenement mee te maken. Van 9 tot 22 augustus gaan jongeren uit het Bossche bisdom samen op reis naar de WJD. Voor meer informatie, klik hier.
07-12-2010