Nieuws

22 NOV

DiaconAction initiatief op KN-TV

Het diaconale initiatief van jongerengroep Uden/Zeeland komt woensdag 24 november om 17.10 uur op Katholiek Nederland TV. Het DiaconAction project dat zij in het weekend van 20-21 november oppakten, was fruit inzamelen en rondbrengen.

DiaconAction is een jaarlijks terugkerend weekend waarin jongeren zich in het hele land inzetten voor de minderbedeelde medemens in hun omgeving. Traditiegetrouw is dit weekend in het bisdom van ’s-Hertogenbosch vooraf gegaan met een aftrapavond waarbij acht jongerengroepen zich verzamelden in Wijchen en hun projecten presenteerden.

Sinterklaasactie
Tijdens de aftrapavond werd ook de Sinterklaasactie van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch gelanceerd. Met deze 'zoekactie' kunnen jongeren een reis naar de Wereldjongerendagen (WJD) winnen die in 2011 in Madrid plaatsvinden. Bij het laatste nieuws over de Wereldjongerendagen kunnen jongeren dagelijks aanwijzingen volgen om een 'verloren' zak met WJD-paperassen op te speuren. Op maandag 6 december 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de Wereldjongerendagen, klik hier.

22-11-2010