15 NOV

Jongerencollecte 2011

Geef jij de doorslag bij de Jongerencollecte 2011?

Ben je ook naar de Wereldjongerendagen geweest? Wat een feest hè! Thuis is het dan echt even afkicken. Zo stil opeens. Maar gelukkig wordt er in ons bisdom ook van alles voor jongeren georganiseerd. Weet je trouwens dat er een Jongerencollecte is om dit soort dingen mogelijk te maken? Lees even verder, we hebben je hulp nodig!

Op 19 en 20 november staat er op het landelijke collecterooster de ‘Jongerencollecte’ ingepland. Het doel is om parochianen te vragen een financiële bijdrage te leveren aan het katholieke jongerenwerk. 50% van de opbrengst gaat naar landelijke projecten (Wereldjongerendagen, Katholieke Jongerendag etc.) en 50% naar de bisdommen voor het jongerenwerk op lokaal en regionaal niveau, zoals een tienerkamp, een vormingsdag, of materiaal voor jongerengroepen.

Bekendheid nodig
De opbrengst van de collecte is onmisbaar om jongerenwerk te kunnen blijven doen. Maar weet je wat nou een probleem is? Heel veel parochies kennen de collecte nog niet! Zou jij naar je pastoor of de penningmeester van de parochie toe willen gaan om de jongerencollecte te introduceren?

Geef jij de doorslag?
Wie weet ben jij dit jaar de doorslaggevende factor in jouw parochie. Jong Katholiek en de bisdommen brengen de jongerencollecte per brief en via internet etc. onder de aandacht, maar met een persoonlijke benadering maak je natuurlijk veel meer kans. Jij als jongere bent de beste ambassadeur!

Maak jij dit jaar het verschil? Klik hier voor extra info die je kan helpen om de Jongerencollecte in jouw parochie op de kaart te zetten.
15-11-2010