11 NOV

Wegens succes herhaald: Parochiemissie Helmond

In navolging van hun bezoek in 2008, komen zes leden van de Engelse Sion Community en twee Ugandezen opnieuw naar Helmond in het kader van de Parochiemissie. Van 13 tot en met 27 november zullen zij zich in het parochiële en maatschappelijke leven onderdompelen.

“Positieve PR in turbulente tijden,” noemt deken John van de Laar de Parochiemissie. “De kerk gaat naar de mensen toe en dat stellen mensen zeer op prijs. Dat is bemoedigend en bevestigend, mensen zitten daar met smart op te wachten. Parochiemissie is parochieopbouw en voor ons biedt dat de kans om ook nieuwe wijken te betrekken, zoals Brandevoort. De Ugandezen gaan mee naar de scholen en tonen het blijmoedige gezicht van de Kerk. Het is outreach, we kruipen niet in onze schulp,” aldus Van de Laar.

Gedurende twee weken staan schoolbezoeken op het programma, wordt er dagelijks de heilige mis op verschillende plaatsen gevierd en vinden er ontmoetingen en huisbezoeken plaats. De Parochiemissie is een initiatief dat is overgekomen uit Engeland en ontwikkeld door de Sion Community. Leden van deze gemeenschap begeleiden de missie, die afgelopen jaren ook in Nijmegen, Waalwijk, Aalst en Den Bosch plaatsvond. De bedoeling ervan is om de kerk op een eigentijdse manier bij mensen onder de aandacht te brengen.

Klik hier voor het programma (Engels).
11-11-2010