Nieuws

08 NOV

KJD 2010: Focus op hoop

Vele honderden jongeren kwamen gisteren naar de Maaspoorthallen in ’s Hertogenbosch voor de Katholieke Jongerendag (KJD). De getuigenis van de ouders van de onlangs zalig verklaarde jongere Chiara Badano en de afsluitende eucharistieviering vormden de hoogtepunten.
 
Hulpbisschop Mutsaerts van ’s Hertogenbosch verzorgde de overweging tijdens de druk bezochte mis. Daarbij ging hij in op de hoop waar christenen op mogen rekenen, ook in deze tijd waarin de Kerk het moeilijk heeft: “Kijk naar de heiligen, naar de heilige Willibrord, naar je eigen patroonheilige. Geen daarvan is in God teleurgesteld geraakt. Jezus zond zijn twaalf leerlingen uit over de wereld om het geloof te verkondigen. Zonder hoop was dat gekkenwerk.”
 
De KJD gaf ook aanleiding vooruit te blikken naar de Wereldjongerendagen die in 2011 in Madrid zullen plaatsvinden. “Durf jij met het Bisdom Den Bosch mee in de zak naar Spanje?” was de ludieke vraag bij de stand van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Een fotoshoot met zwarte pieten trok de aandacht van de honderden tieners en jongeren die op het speciale Wereldjongerendagenplein afkwamen. Rondom een groot luchtkussen met een tartende rodeostier presenteerden de bisdommen hun reisinitiatieven.

Klik hier om het fotoalbum van de bisdomstand te bekijken. Voor de laatste informatie over de Wereldjongerendagen en het reisinitiatief van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch, klik hier.

[update 16.30 uur] Voor de volledige tekst van de overweging van mgr. Mutsaerts, klik hier.

08-11-2010