Nieuws

04 NOV

Groepsbegeleiders

Als groepsbegeleider mee naar de WJD? - ¿A la JMJ cómo transportador del grupo?
 
Om de organisatie van een reis van ongeveer 200 jongeren naar de WJD goed te laten verlopen hebben we goede begeleiders nodig!
 
Als groepsbegeleider begeleid je samen met een andere groepsbegeleiders een groepje van 10-12 jongeren tijdens de WJD. Je bent een belangrijke schakel tussen de reisorganisatie en de jongeren. Jouw inbreng is onmisbaar tijdens deze reis.
 
Waarom groepsbegeleiders?
De grote groep van 200 jongeren wordt opgedeeld in kleine groepjes, zodat elke jongere zich zo snel mogelijk thuis voelt en er voor hem of haar een vast aanspreekpunt is binnen de reis. Via de groepsbegeleiders kan de organisatie van de reis ook makkelijk belangrijke informatie naar de jongeren toe communiceren. En natuurlijk hoort de organisatie van de groepsbegeleiders ook graag wat er bij de jongeren speelt.
 
Wij zoeken:
- Bij voorkeur WJD veteranen (zelf ooit naar de WJD geweest, zodat je het reilen en zeilen rondom de WJD een beetje kent).
- Capabel in het leiden van een deelgroep van ca. 10 tot 12 jongeren. o.a. door sociaal, betrokken, overzichtelijk, verantwoordelijk, oog voor buitenbeentjes te hebben, groepsdynamiek bevorderend te zijn.
- Betrokken christen, hart voor God en medemens.
- Affiniteit met de doelgroep (jongeren en geloof)
- Engelstalig goed onderlegd. Spaanstalig is uiteraard een grote pré.
- Enthousiaste, flexibele, communicatief vaardige personen.
- Fysiek & geestelijk gezonde personen.
 
Wij Bieden:
- Betaald trainings/voorbereidingsweekend voor groepsleiders (1 t/m 3 april). Waarin we je een zo’n goed mogelijke basis voor het uitoefenen van je functie/taak als groepsleider zullen meegeven.
- Teambuilding
- Ondersteuning van de groepsleiders gedurende WJD.
- Leerzame en vruchtvolle tijd waarin jij geeft, maar daardoor juist ook in veelvoud ontvangt.
- Deelgroepbegeleiders gaan mee voor de vrijwilligersprijs van €600,-
 
Je taken:
- Jij bent het eerste aanspreekpunt voor deelnemers van ons bisdom namens de organisatie. Je bent dus een belangrijke schakel tussen pelgrim en organisatie.
- Je begeleidt de groep, o.a. tijdens groepsgesprekken rondom de catecheses en tijdens de groepsactiviteiten.
- Je werkt actief mee aan de groepsbinding en dekenaatwerking.
- Je communiceert belangrijke informatie van de organisatie naar de pelgrims (en andersom natuurlijk ook).
- Je ondersteunt de organisatie met het naleven van regels en beleid.
- Terugkoppeling vanuit jou als groepsleider naar organisatie, tbv participatie en evt. ondersteuning indien nodig voor jou en je groepsleden.
 
De voorbereiding
Het voorbereidingsweekend vindt plaats van vrijdagavond 1 april t/m zondagmiddag 3 april. Tijdens dit weekend zullen we ingaan op allerlei groepsaspecten, de reis naar de WJD en ook zullen we inhoudelijk kijken naar het thema van de WJD.
 
Op de kennismakingsdag van de jongeren op zondag 26 juni zullen de groepsbegeleiders eerder bij elkaar komen om de praktische zaken rondom de WJD samen door te nemen.
 
Ga je mee?
Heb je interesse om mee te gaan als groepsbegeleider naar de WJD met de reis van bisdom Den Bosch? Neem dan contact op met Astrid Bakker.
 
Home  |  Laatste nieuws  |  Reis en programma  |  Inschrijving  |  Voorbereidingen  |  Wat zijn de WJD  |  Sponsoring  |  Groepsbegeleiders  |  Promotie  |  Meer info

04-11-2010