22 OKT

Vormelingendag ‘in de kracht van de Heilige Geest’

Met het thema “ACTIV8” zal op zaterdag 9 april 2011 de dertiende diocesane vormelingendag Power of Fire plaatsvinden. Vormelingen uit heel het Bisdom van ’s-Hertogenbosch worden uitgenodigd voor een dagvullend programma.

Het programma van de dag start om 10.00 uur met een eucharistieviering in de kathedraal. Een banieren- en fakkeltocht door de Bossche binnenstad leidt de honderden vormelingen naar de locatie voor de lunch. Vervolgens vindt het middagprogramma plaats en zal de dag om 16.00 uur centraal worden afgesloten. Deelnemende parochies aan de Power of Fire kunnen zoals gebruikelijk een vormselboekje bestellen.

“ACTIV8” (naar bijbelvers Handelingen 1, 8) was ook het thema van de Wereldjongerendagen die in 2008 in Sydney plaatsvonden. De organisatie van de Power of Fire koos het omdat de vers aansluit bij de vormelingen: "Maar wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en mijn getuigen zijn in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria en tot het uiteinde van de aarde".

Parochies kunnen hun vormelingen uiterlijk tot 1 maart 2011 aanmelden voor de Power of Fire middels dit opgaveformulier of met het formulier dat met de uitnodiging die aan de parochies is verstuurd. Voor meer informatie en vragen kan contact worden opgenomen met de dienst Jeugd en Jongeren: jongeren@bisdomdenbosch.nl / 073 612 54 88. De uitnodigingbrief is hier te downloaden.
22-10-2010