Nieuws

21 OKT

DiaconAction aftrapavond: van droom naar werkelijkheid

Met een aftrapavond in Wijchen zal op vrijdag 19 november in Wijchen het jaarlijkse DiaconActionweekend van start gaan. Met het thema "Ik heb een droom" zullen tieners en jongeren van het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch vrijdagavond ingaan op hun ‘droom’ voor de medemens. Op zaterdag en zondag zullen zij vervolgens de handen uit de mouwen steken voor hulpbehoevenden.
 
DiaconAction is een landelijk initiatief van Jongkatholiek. Overal in Nederland zullen tiener- en jongerengroepen op zaterdag 20 en zondag 21 november maatschappelijk in actie komen om hun naasten concreet te helpen in hun noden. Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert daartoe jaarlijks een feestelijke aftrapavond waar de tiener- en jongerengroepen hun initiatief presenteren.
 
De avond begint om 19.00 uur met een heilige mis in de Paschalis Babylonkerk, Woeziksestraat 324 te Wijchen. Daarna volgt het avondprogramma in het naastgelegen Jeugdhuis Woezik met muziek, presentaties, een hapje en een drankje, uitreiking van oorkondes aan deelnemende groepen en is er gelegenheid voor ontmoeting.
 
Aanmelden kan uiterlijk tot 12 november via jongeren@bisdomdenbosch.nl. Meer informatie: www.bisdomdenbosch.nl/jongeren en www.diaconaction.nl

21-10-2010