13 OKT

37 cursisten voor theologiecursus in Nijmegen

Met niet minder dan 37 cursisten ging gisterenavond de cursus ‘Theologie van het Lichaam’ in de Nijmeegse Mariageboorteparochie van start.

Wereldwijd en ook in Nederland is de belangstelling voor Theologie van het Lichaam, die gebaseerd is op de catecheses van paus Johannes Paulus II, nog altijd groeiende. Na de cursus in Nijmegen zijn er nu al plannen om het ook in twee andere steden in het bisdom te organiseren.

De theologie legt de kerkelijke leer over liefde en seksualiteit uit in zijn oorsprong en context, geschikt voor de mens van deze tijd. De cursus gaat op een frisse en nieuwe manier in op de diepste roeping van elk mens en de ‘huwelijkse betekenis’ van het lichaam. In zeven avonden maakt priester Luc Simons deze theologie voor belangstellenden toegankelijk.

Vanuit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch begeleidt Brechje Loenen de cursusavonden. Volgens Loenen is de cursus geschikt voor iedereen: "In het voorjaar hadden we in Den Bosch 20 mensen die werkzaam zijn in het pastoraat: huwelijksvoorbereiders, pastoraal assistenten en diakens. Nu bij deze ronde in Nijmegen zitten er relatief veel jongere mensen tussen de cursisten."

Parochies die de cursus willen aanbieden, kunnen rekenen op communicatieondersteuning vanuit het bisdom. Meer informatie: Brechje Loenen, 073 6125488, huwelijkengezin@bisdomdenbosch.nl
13-10-2010