Nieuws

14 SEP

Vijftienhonderd genodigden bij wijding hulpbisschoppen

Op zaterdag 18 september tijdens een pontificale eucharistieviering om 11 uur is de wijding van de twee nieuwe hulpbisschoppen, Mgr. R. Mutsaerts en Mgr. J. Liesen. Inmiddels zijn er zo’n 1.500 genodigden geregistreerd die een toegangskaart hebben ontvangen. De Sint-Jan zit daarmee vol.De kathedraal gaat om 10.00 uur open en mensen worden op vertoon van hun kaart naar hun zitplaats verwezen door medewerkers van het bisdom. Op de deuren van de Sint-Jan en in het portaal hangen posters met de overzichten van de vakken. Wanneer u klikt op het plaatje hiernaast, verschijnt het kaartje met de indeling en de letters van de vakken.

Om 10.45 uur vertrekken de wijdelingen vanaf het bisschopshuis aan de Parade te voet in processie naar de kathedraal. Voor meer uitleg over de liturgie van de wijding kunt u doorklikken naar een artikel uit het Bisdomblad.

Naast bisschop Hurkmans, zijn bij de bisschopswijding de volgende (oud)bisschoppen aanwezig: Mgr. Bacqué (nuntius), Mgr. Bluyssen, Mgr. Eijk, Mgr. Ernst, Mgr. Hoogenboom, Mgr. Hoogmartens, Mgr. De Jong, Mgr. De Kok, Mgr. De Korte, Mgr. Lescrauwaet, Mgr. Van Luyn, Mgr. Punt, Kardinaal Simonis, Mgr. Wiertz en Mgr. Woorts. Bisschop Van den Hende van Breda is op bedevaart in Lourdes en wordt vervangen door Vicaris-generaal SchoenmakersMEDIA OVER DE WIJDING
Het programma Katholiek Nederland TV van KRO/RKK zendt op woensdag 22 september (17.10 uur, Nederland 2) beelden uit van de wijding van de hulpbisschoppen in combinatie met persoonlijke portretten. Mgr. Mutsaerts is onder meer te zien als coach van een jeugdvoetbalteam in zijn woonplaats Heeze. Mgr. Liesen neemt de kijker mee naar Rolduc, waar hij de afgelopen decennia werkte als docent, bibliothecaris en ICT-deskundige. Ook Omroep Brabant TV maakt TV en radio-opnamen voor het nieuws op zaterdag 18 september. Radio Maria verzorgt een integrale radio-uitzending van de Mis. Daarnaast zijn er diverse geaccrediteerde journalisten en fotografen aanwezig van kranten. Het Bisdomblad verschijnt een week na de wijding met teksten en foto’s. Op de bisdomwebsite komen een dag na de wijding een fotoboek en video-opnamen.

14-09-2010