15 SEP

Zes nieuwe medewerkers

Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch start het nieuwe werkjaar met zes nieuwe medewerkers. Op 1 september startten drie bisschoppelijk gedelegeerden voor het onderwijs. Ook de diensten Parochieontwikkeling en Kerk en Samenleving krijgen versterking.

Met Jeanne Ketelaars-van de Ven, Clara Roes-Lammers Lisnet en Astrid Bakker-Verhoeven heeft het bisdom weer een compleet team van bisschoppelijk gedelegeerden voor het onderwijs. Jeanne Ketelaars heeft langjarige ervaring als docente godsdienst/levensbeschouwing op het Odulphuscollege in Tilburg. Ook Clara Roes-Lammers Lisnet, die onder meer als theologe afstudeerde aan de Nijmeegse universiteit, stond de laatste jaren op een middelbare school voor de klas.

Astrid Bakker-Verhoeven heeft sinds haar tijd op de PABO daarentegen les gegeven in het basisonderwijs. Samen gaan zij de relatie met het RK onderwijs behartigen. Astrid Bakker - die in de afgelopen jaren ook betrokken was bij diverse diocesane jeugd- en jongenactiviteiten - zal in het eerste jaar tevens het project “Wereldjongerendagen Madrid 2011” op zich nemen.

Bart Jansen uit Neerkant gaat Parochieontwikkeling versterken en neemt tevens de taak van "procesbegeleider nieuw beleid" over van Harm Ruiter, die zich weer meer op inhoudelijke aspecten richt en daarom speerpunthouder wordt voor zowel Jeugd & Jongeren als Huwelijk & Gezin.

Als speerpunthouder Kerk & Samenleving is Paul Wennekes aangetrokken, die overigens hoopt op 25 september aanstaande tot diaken van het Bossche bisdom gewijd te worden. Hij zal zowel op Missie (samen met Paul ten Hacken) als op het project Diakonie gaan werken. Voor dit laatste komt ook Marie Jeanne Zuidervaart-Timmermans in dienst en wel per 1 november aanstaande.

Het aantrekken van deze medewerk(st)ers is mede mogelijk door externe financiering, waaronder projectfinanciering door Skanfonds. De drie bisschoppelijk gedelegeerden worden vanuit het onderwijsveld gefinancierd. Het Fonds Mondiale Vorming, waarin de Bisschoppelijke Vastenactie, Bisschoppelijke Adventsactie en de Week van de Nederlandse Missionaris participeren, bekostigen de diocesane missiesecretariaten.

(vlnr Jeanne Ketelaars-van de Ven, Bart Jansen, Clara Roes-Lammers Lisnet, Paul Wennekes en Astrid Bakker-Verhoeven. Marie Jeanne Zuidervaart-Timmermans start per 1 november.)
15-09-2010