13 SEP

Pastoor Uijttewaal overleden na ongeluk

Bij een aanrijding tussen twee fietsers op de Graafsebaan in Rosmalen is zondagavond 12 september pastoor A. Uijttewaal uit Rosmalen overleden. Bisschop Hurkmans is geschokt door het bericht. "Ik leef mee met de familie en de parochie in Hintham."

"Het is een zeer ongelukkig ongeval, waarbij de pastoor ten val is gekomen. We zullen pastoor Uijttewaal a.s. zaterdag in de Mis van de bisschopswijding gedenken,” aldus bisschop Hurkmans. De data van avondwake en uitvaart worden later bekend gemaakt, ook op deze website, samen met een In Memoriam. Pastoor Andre Uijttewaal werd in 1960 geboren, in 1995 priester gewijd en was sinds 2003 pastoor te Rosmalen in de parochie Moeder Teresa.

Omroep Brabant meldde het volgende op haar website: “Het ongeluk gebeurde op het fietspad langs de Graafsebaan in Rosmalen, bij het viaduct over de snelweg A2. Het slachtoffer wilde bij het viaduct een 17-jarige plaatsgenoot rechts inhalen omdat die midden op het fietspad fietste. De jongen schrok van die manoeuvre en de fietsers botsten tegen elkaar. De oudste fietser viel daardoor met zijn hoofd op de stoeprand en overleed even later. Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren. Ook is een traumahelikopter ingezet.”
13-09-2010