Nieuws

01 SEP

DiaconAction 2010: tieners en jongeren in actie

In het weekend van 20 en 21 november 2010 komen tieners en jongeren in heel Nederland in actie voor mensen in hun eigen omgeving. Onder de titel DiaconAction kunnen jongerengroepen een eigen project bedenken en dat uitvoeren tijdens een dag of dagdeel van het DiaconAction-weekend. Zij kunnen zo ontdekken wat diaconie is door zelf in actie te komen, en Jezus Christus navolgen in zijn zorg voor andere mensen. DiaconAction is bedoeld voor bestaande tiener-en jongerengroepen, maar ook voor andere jongeren van 12-30 jaar die samen in actie willen komen voor een ander.
 
Jong Katholiek geeft ook dit jaar informatie en ondersteuning voor het opzetten van DiaconAction via de website www.diaconaction.nl. Het materiaal is geheel vernieuwd. Nieuw toegevoegd is bijvoorbeeld het stappenplan, waarmee het organiseren van een actie heel eenvoudig is. Ook een handboek, liturgiesuggesties en een promotiefilmpje zijn te vinden. Parochies en jongerengroepen kunnen dit materiaal zelf downloaden. Promotieposters van DiaconAction zijn te verkrijgen via jongeren@bisdomdenbosch.nl.
 
Traditioneel begint het bisdom van 's-Hertogenbosch het DiaconAction-weekend met een aftrapavond, die dit keer in Wijchen plaatsvindt. Groepen krijgen tijdens deze avond de kans hun actie te presenteren en ontvangen ook een oorkonde voor deelname en een speciaal DiaconAction-shirt. Naast een H. Mis, maken ook optredens en vanzelfsprekend een hapje en drankje deel uit van de avond.
 
Jongerengroepen kunnen zich tot 10 oktober aanmelden voor DiaconAction én de aftrapavond via het formulier op het jongerengedeelte van de website.
01-09-2010