29 AUG

Bisschop Hurkmans bezoekt zieken in Banneux

“Broeders en zusters, bedenk waar gij staat...” Bij deze vraag van apostel Paulus in de tweede lezing stond bisschop Hurkmans op zondag 29 augustus stil bij zijn bezoek aan bedevaartsplaats Banneux.

In zijn preek tijdens de pontificale hoogmis sprak de bisschop over de verschillende manieren waarop gelovige mensen hun levenservaringen en levensomstandigheden kunnen toevertrouwen aan God. “Waar Maria is daar is Jezus, waar Jezus is daar is de Kerk, waar de Kerk is daar is al iets van het hemelse Jeruzalem. Hier zijn we op de kostbare plaats waarvan Paulus ons zegt: profiteer er van. Doe u er uw voordeel mee!” aldus monseigneur Hurkmans.

De ruim tweehonderd Nederlandse zieken die de H. Mis bezochten, waren in Banneux voor een meerdaagse bedevaart. 120 van hen kwamen uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch, de overige kwamen uit Bisdom Haarlem-Amsterdam. Aansluitend gaf de bisschop de ziekenzegen en was er gelegenheid voor persoonlijke ontmoeting en een lunch.

De volledige tekst van de overweging is hier te downloaden.
29-08-2010