Nieuws

24 AUG

Bisschop bezoekt het Zeilkamp 2010

Op dinsdag 24 augustus bracht bisschop Hurkmans zijn traditionele bezoek aan het zeilkamp, dat het bisdom jaarlijks organiseert voor jongens van 13 t/m 17 jaar. Daarvoor reisde hij af naar Loosdrecht, waar de hoofdleiders hem met de boot naar het Holtuseiland brachten, al jaren de locatie van het kamp.
 
Aangekomen op het eiland werd de bisschop verwelkomd door de 25 deelnemers die met hun zeilboten een speciale formatie voor hem vormden. Nadat iedereen vaste grond onder de voeten had, werd de H. Mis gevierd in de buitenlucht, met op de achtergrond de Loosdrechtse Plassen.
 
Aangezien 24 augustus de feestdag is van de Heilige apostel Bartholomeüs, besteedde de bisschop in zijn preek aandacht aan de apostolische opvolging in de Kerk. Ook in de daaropvolgende catechese was er ruimte voor dit onderwerp. De bisschop behandelde het begrip tijd en legde de jongens uit dat wij het verleden naar het heden brengen door de Eucharistie te vieren, zoals Jezus dit ook al deed. "Ook", vertelde hij, "kijken wij naar de toekomst, niet als eindig, maar als een uitzien naar de tijd dat wij allemaal bij God mogen zijn". Dat de jongens goed geluisterd hadden, bleek uit de vele goede vragen die daarna volgden.
 
Na dit intensieve uur van catechese in de buitenlucht, was het hoog tijd voor de lunch, waar een enorme hoeveelheid boterhammen binnen een half uurtje in de hongerige magen verdween. Er werd trots gemeld dat er per dag "wel 6 potten chocopasta opgaan en dat ze gisteren 15 kilo aardappelen hadden gegeten"! Na een afscheidsgroet vanuit de zeilboten, was het voor de bisschop weer tijd om huiswaarts te keren en konden de jongens de middag al zeilend doorbrengen. Het weer, een beetje zon en veel wind, was er uitstekend voor. Dit mag tot hun terugkeer, op zaterdag 28 augustus, wel zo blijven!

24-08-2010