20 AUG

Nieuwe cursussen kerkmuziek dit najaar van start

De diocesane afdeling van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging in ’s-Hertogenbosch start in september 2010 met cursussen voor dirigenten, hulpdirigenten, organisten, cantors en zangers. Maarliefst zeven cursussen kunnen door zowel beginners als gevorderden vanaf dit najaar bij de vereniging voor kerkmuziek worden gevolgd.

De eerste cursus die van start gaat is de oriëntatiecursus voor koordirectie. In samenwerking met Kunstbalie wordt op vrijdag 17 september een gratis proefles gegeven en vindt aansluitend de cursus plaats vanaf vrijdag 1 oktober 2010. In Vanaf september en oktober komen ook de basiscursussen I en II aan bod.

De laatste jaren ziet de vereniging een opleving in de belangstelling voor de het Gregoriaans. Met de basiscursus van vijf zaterdagen kunnen geïnteresseerden ‘al zingende’ kennismaken met de eeuwenoude liturgische muziek die aan de oorsprong staat van de westerse muziek. Deze basiscursus A Gregoriaans start op 25 september 2010.

Meer informatie over deze en de andere cursussen, is te vinden op de website van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging.
20-08-2010