Nieuws

12 AUG

Uitnodiging voor Akathistoshymne en ontmoeting met de nieuwe hulpbisschoppen

De avond voorafgaand aan een wijding zingt men op het seminarie traditioneel de Akathistoshymne; een meerstemmig, zeer oud lied aan Maria, om te bidden om de voorspraak van de Moeder Gods voor de wijdelingen. Bij de bijzondere gelegenheid van de wijding van onze nieuwe hulpbisschoppen, Mgr. drs. R. Mutsaerts en Mgr. dr. J. Liesen, zal deze hymne dit keer in de Sint Janskathedraal ten gehore worden gebracht, samen met een grote groep jonge priesters van het bisdom.
 
Rector F. de Rycke van het seminarie nodigt alle tieners en jongeren speciaal uit om deze unieke bijeenkomst mee te maken met de bisschop, de twee wijdelingen, de seminariegemeenschap en vele priesters. De Akathistoshymne is erg indrukwekkend en na enkele strofen heb je de melodie te pakken en kun je meezingen met het koor.
 
De viering vindt plaats op vrijdag 17 september 2010 om 18.00 uur in de Sint-Janskathedraal te Den Bosch. Aansluitend aan de viering zijn jullie welkom in het seminarie om, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis te maken met de hulpbisschoppen, hen vragen te stellen en elkaar te ontmoeten. De avond zal uiterlijk 21.30 uur ten einde zijn.
 
Het is nodig vooraf aan te melden voor deze bijeenkomst. Wil jij er dus ook bij zijn (en neem gerust anderen mee!), stuur dan uiterlijk 10 september a.s. een e-mail met naam, adres en leeftijd aan jongeren@bisdomdenbosch.nl.
 
Heel graag tot ziens op 17 september!
 
Klik op de afspeelknop rechts om een deel van de Akathistos-hymne te beluisteren. Deze is afkomstig van de dubbel-CD 'Mater Dei'.

Klik hier voor het originele nieuwsbericht op de bisdomwebsite.

12-08-2010