Nieuws

12 AUG

Jongerenontmoeting op vooravond bisschopswijding

Op de vooravond van de bisschopswijding van mgr. Mutsaerts en mgr. Liesen zijn alle jongeren van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch welkom om de zogenaamde Akathistoshymne mee te bidden in de Sint Janskathedraal.
 
In de seminariegemeenschap is het een traditie om op de avond voorafgaand aan een wijding dit meerstemmige, aloude lied te bidden op de voorspraak van Maria. Bij de bijzondere gelegenheid van de bisschopswijding van de twee hulpbisschoppen van 's-Hertogenbosch zal deze hymne deze keer in de Sint Janskathedraal ten gehore worden gebracht, samen met een grote groep jonge priesters van het bisdom.
 
Rector F. de Rycke van het seminarie nodigt speciaal tieners en jongeren uit om deze unieke bijeenkomst mee te maken met de bisschop, de twee wijdelingen, de seminariegemeenschap en de vele priesters. De Rycke: “De Akathistoshymne is erg indrukwekkend en heeft tegelijk een zeer stemmig karakter. Men kan gemakkelijk meezingen met het grote koor.”
 
De viering vindt plaats op vrijdag 17 september 2010 om 18.00 uur in de Sint-Janskathedraal te Den Bosch. Aansluitend op de viering zijn de jongeren en tieners welkom in het seminarie om, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis te maken met de hulpbisschoppen en vooral ook elkaar te ontmoeten. De avond zal uiterlijk 21.30 uur ten einde zijn.
 
Het is nodig vooraf aan te melden voor deze bijeenkomst. Dit kan door uiterlijk 10 september a.s. een e-mail met naam, adres en leeftijd te sturen aan jongeren@bisdomdenbosch.nl.

Klik op de afspeelknop rechts om een deel van de Akathistos-hymne te beluisteren. Deze is afkomstig van de dubbel-CD 'Mater Dei'.

12-08-2010