29 JUL

Bisschop Hurkmans naar Schippersparochie

Bisschop Hurkmans is maandag 9 augustus om 14.00 uur op bezoek bij de RK Parochie voor Binnenschippers, Kermis- en Circusexploitanten in Nijmegen voor kennismaking met het bestuur. Bisschop Hurkmans is hiervoor landelijk referent.

De Europese RK Schipperszorg verzorgt het pastoraat langs de vaarwegen van Europa. De coördinatie gebeurt door o.a. aalmoezenier B.E.M.van Welzenes sdb vanuit de Nijmeegse Waalhaven. In Europa zijn er steunpunten in Duitsland, België, Frankrijk, Slowakije, Oostenrijk en Roemenie. In Nederland en Duitsland is ook een protestantse variant actief. De RK afdeling verzorgt Eucharistievieringen op zon- en feestdagen, doop, eerste communie, H. vormsel, huwelijk, ziekenzorg, boetegesprek en is paraat bij calamiteiten.

Het Katholiek Sociaal Centrum verzorgt ook vaartochten voor zieken en als recreatie. Kermis- en Circusexploitanten behoren ook tot de doelgroep van de parochie, omdat ze net als schippers een reizend bestaan leiden. Klik op het logo om naar de website van het centrum te gaan.
29-07-2010