27 JUL

Reis en programma

De reis - El viaje

De Wereldjongerendagen zelf vinden van 16 t/m 21 augustus plaats in Madrid. We zullen onze reis starten met een Rootcamp in Nederland (voor meer informatie hierover kijk bij Voorbereidingen). Voordat we naar Madrid gaan voor de Wereldjongerendagen zullen we een aantal dagen te gast zijn in het aartsbisdom voor de Days in the Diocese.

Het bisdom heeft er voor gekozen om snel en comfortabel met het vliegtuig van en naar Spanje te reizen. Zo zijn we ook op tijd weer terug voordat scholen en universiteiten weer van start gaan. Vanaf verschillende vliegvelden (denk aan Amsterdam, Brussel, Düsseldorf e.d.: dit is allemaal afhankelijk van het aanbod) wordt de groep naar Madrid of Toledo gevlogen. De groep wordt dus verdeeld over verschillende vluchten, maar in Spanje komen we allemaal samen!

Iedereen in de leeftijd van 16-30 jaar kan deelnemen aan de reis. Als je aan het begin van de reis 16 bent, mag je mee! Let wel, het is een echte pelgrimstocht: de reis is intensief en de maaltijden en voorzieningen zijn eenvoudig. Dit neemt niet weg dat deelnemen gegarandeerd een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring oplevert!

Aartsbisdom Toledo - Días en la Diócesis

Het is traditie om als bisdom enkele dagen door te brengen in een gastbisdom in de buurt van de locatie van de WJD, vóórdat deze daadwerkelijk begint. De jongeren van ons bisdom zijn van harte welkom in het aartsbisdom Toledo! Toledo staat bekend om de rijke cultuur en geschiedenis, die onder meer gekenmerkt wordt door een eeuwenlang samenleven van christenen, joden en moslims. Dit thema zal dan ook aan bod komen tijdens ons voorprogramma en ter plaatse in Toledo.

Tijdens de 'dagen van het bisdom' - las Días en la Diócesis - volgen we een programma, waarvan ontmoeting, samen vieren, cultuur en ontspanning de kern vormen. Een uitstekende gelegenheid dus om kennis te maken met de Spaanse cultuur én onze Spaanse leeftijdgenoten. Gezamenlijk gaan we de WJD in Madrid tegemoet!

Het aartsbisdom Toledo ontvangt tijdens de 'Días en la Diócesis' maar liefst 10.000 gasten van over de hele wereld. Wij zullen ons dus zeker niet eenzaam voelen! De organisatie in Toledo is druk bezig met het opzetten van een mooi programma voor hun gasten. Zodra daar meer over te melden is, vermelden we dat natuurlijk op deze website.

WJD in Madrid - JMJ en Madrid

Na de dagen in Toledo, wordt Madrid voor een week ons thuis: de wereldstad vol leven, lekker eten, prachtige pleinen en kerken en natuurlijk de flamenco!

Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma met catechese. Onder meer het thema dat Paus Benedictus XVI aan de WJD 2011 heeft mee gegeven komt dan aan bod: "Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof" (Coll.2). In de middagen neem je deel aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Traditionele hoogtepunten zijn verder de verwelkoming van de Paus op donderdag, op zaterdagavond de grote avondwake onder de sterrenhemel van Madrid en op zondag een indrukwekkende slotviering.

Het programma - El programa

Voorprogramma dinsdag 9 en woensdag 10 augustus Rootcamp
Dag 1 donderdag 11 augustus: Heenreis naar het aartsbisdom Toledo
Dag 2 t/m 4 vrijdag 12 t/m dinsdag 16 augustus: Programma in het aartsbisdom Toledo