23 JUL

Osse ‘Organon’-parochie biedt luisterend oor

De Jozefparochie in Oss heeft haar parochiezaal afgelopen maandag tussen vijf en zeven uur opengesteld voor medewerkers van Organon MSD, waar een massaontslag is aangekondigd door het Amerikaanse moederbedrijf. Leden van de OR, de Raad van Kerken, maatschappelijk werk en vrijwilligers boden een luisterend oor aan medewerkers aan wie ontslag is aangezegd. In totaal was het een groep van 30 personen. De Jozefkerk grenst aan het Organon terrein in Oss, waar veel parochianen werken.

Pastor Zeegers: “Ik heb de OR gebeld en aangeboden dat we onze parochiezaal ter beschikking wilden stellen voor mensen om met ze te praten. Ze waren verrast en gingen in op ons aanbod. Er is een hoop consternatie in Oss, de boel staat hier op z’n kop. Als parochie vormen we een soort enclave op het Organon terrein. De mensen, onder wie een echtpaar dat bij Organon MSD op het laboratorium werkt en per 1 januari hun baan kwijt raakt, konden hun hart luchten.”
In de kerken in Oss werd het initiatief afgelopen weekend publiek gemaakt. “We hebben de paaskaars ontstoken als beeld van opstaan en verrijzen,” vertelt Zeegers. Of het initiatief een vervolg krijgt wordt nu bekeken. Jan van Drie van de Raad van Kerken gaat in ieder geval een brief schrijven naar de Raad van Kerken in Amerika, waar de hoofdzetel van het farmaceutische bedrijf zit, om die te overhandigen aan de directie.
23-07-2010