03 JUL

Misdienen schept een band

Misdienen schept een band. Met collega-misdienaars, jongens en meisjes die vaak van dezelfde leeftijd zijn, en vooral ook een band met de Kerk en de parochie. Zo'n honderdvijftig hadden zich ingeschreven. Met name 's morgens hadden ze het getroffen in een heerlijk koele Sint-Jan, terwijl elders in de stad de drukkende hitte van 'de warmste dag van het jaar' nog het gesprek van de dag was.
Om 11 uur waren de misdienaars en hun begeleiders uit de parochie naar de kathedraal gekomen voor een H. Mis met bisschop Hurkmans en de pastores T. Corstjens en R. Wilmink. Gezien de grootte van de groep had men gekozen voor het hoogaltaar, wat een goede keuze bleek.
Na de eucharistieviering werd in de tuin van het St Janscentrum geluncht, waarna de jongens en meisjes met een extra flesje water en wat lekkers begonnen aan een 'kerkentocht'. In de kapel van de Zusters van de Choorstraat, in de St Cathrien en in de seminariekapel waren op speelse manier tal van opdrachten te doen en werden de misdienaars de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Het was een warme, maar gezellige dag. Na een flinke wolkbreuk moesten de meeste misdienaars voor de afsluiting  de dag nog even een sprintje trekken om droog in de Sint Jan te komen.
Hieronder ziet u een impressie van de dag. Door te dubbelklikken komt u op de pagina met webalbums.

03-07-2010