02 JUL

Zaterdag 3 juli Diocesane Misdienaarsdag in Den Bosch

Den Bosch is morgen, zaterdag 3 juli, het toneel voor de jaarlijkse diocesane Misdienaarsdag. Ongeveer 150 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 16 jaar komen naar de bisschopsstad voor een viering in de Sint-Jan en een onderhoudend programma met onder meer een kerkentocht.

Om 11 uur begint de dag met een H. Mis op het hoogkoor van de kathedraal. Na de lunch, die wordt genuttigd in de tuin van het Sint Janscentrum aan de Papenhulst, worden de bokken van de schapen gescheiden: de groep van 8- tot 12-jarige misdienaars en misdienettes maken dan in groepjes een kerkentocht. Die voert hen o.a. langs de kapel van de zusters van de Choorstraat, de Sint Cathrien en de seminariekapel. De oudere deelnemers (13 tot 16 jaar) hebben hun eigen programma in de Bisdomzaal aan de Parade met de priesters Tom Corstjens en René Wilmink, voor het bisdom actief voor respectievelijk jeugd & jongeren en roepingen.

Om 15.00 uur wordt de Misdienaarsdag gezamenlijk afgesloten in de Sint-Jan met een woordje en gebed van bisschop Hurkmans en een fotomoment.

02-07-2010