30 MEI

'Zalige Zolen' nemen deel aan Bossche Vestingloop

De Kerk een bedrijf? De organisatie van de Vestingloop in Den Bosch, die zondag 30 mei onder druilerige omstandigheden plaatsvond, vindt kennelijk van wel, want voor het speciale onderdeel Ergo Optima Bedrijvenloop hadden zich 6 bisdommedewerkers aan de start gemeld voor de 5 kilometer lange hardlooproute.

Klokslag twee uur - precies het moment waarop het begon te miezeren - schoot Guido Derks, directielid Ecologie van de provincie Noord-Brabant ze weg: twee medewerkers van de afdeling Financiën, en van de diensten Jeugd en Jongeren, Missiesecretariaat, Juridische zaken en Archief ieder een.

Collega's hadden aan het bordes van het bisdomkantoor op de Parade, waar start en finish waren, een spandoek gespannen met de tekst 'Zalige zolen zullen zegenvieren'. En tijdens de fotoshoot voorafgaande aan de loop, juichten de bisdommedewerkers alsof ze al gewonnen hadden. En strikt genomen was dat ook zo, want meedoen is, zoals bekend, belangrijker dan winnen.
De Kerk mag dan geen bedrijf zijn, wel wil ze zich graag op maatschappelijk en cultureel, maar ook op sportief gebied laten zien. Alle zes lopers liepen een goede tijd en kregen van hun collega's een fraai 'Zalige Zolen certificaat'.

30-05-2010