Nieuws

20 MEI

Christelijke meditatie: bidden als de woestijnvaders

Donderdag 17 juni is de Benedictijner monnik Laurence Freeman te gast in Den Bosch om mensen kennis te laten maken met de zogeheten christelijke meditatie. Het is een moderne manier van contemplatief bidden in het drukke dagelijkse bestaan die herontdekt werd door de Benedictijner monnik John Main (1926-1982).
Main heeft de praktijk van meditatie van de woestijnvaders toegankelijk gemaakt voor alle mensen van nu. De internationale gemeenschap die hij stichtte wordt sinds 1982 geleid door Laurence Freeman, student van Main.

“Christelijke stiltemeditatie heeft zijn wortels in de vroeg christelijke traditie van de vierde en vijfde eeuw. Toen trokken veel mensen zich al terug in de stilte van de woestijn om tot zichzelf te komen. En zo tegelijkertijd tot God. Wereldwijd zijn er ca 2000 grote en kleine meditatiegroepen, ook in Nederland. De leden van de meditatiegroepen komen wekelijks bijeen om in stilte te mediteren, al dan niet voorafgegaan door een korte bezinning op de effecten van (dagelijkse) meditatie,” vertelt diaken Rob van Oosten. “Veel mensen in het Westen zoeken dit bij de Oosterse religies. Maar deze waarden zijn ook binnen de eigen Christelijke traditie te vinden. Christelijke meditatie is bedoeld voor iedereen die ontvankelijk, betrokken en open in het leven wil staan.”

Donderdag 17 juni in het Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11 Den Bosch. Aanmelden bij diaken Rob van Oosten: 073-6143578 of per e-mail.
20-05-2010