28 APR

Vessemse Lambertuskerk vandaag officieel heropend

Op 28 april, ruim een jaar na de start van de interieurrestauratie, wordt de Lambertuskerk te Vessem officieel heropend. De neogotische wand- en gewelfschilderingen van Jos Lommen zijn hersteld en voor publiek zichtbaar.

Bouwadviseur Mario Janssens begeleidde de restauratie vanuit het bouwbureau het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hij is ‘dik tevreden’ met het resultaat. Het was namelijk onzeker in hoeverre de schilderingen van Lommen nog te herstellen waren.

Bij de heropening wordt ook het gerestaureerde Loret-orgel weer in gebruik genomen. Om het orgel uit 1868 in te spelen, zal organist Ad van Sleeuwen naar Vessem komen.

In het Bisdomblad is eerder aandacht besteed aan de restauratie van de Lambertuskerk. In de edities maart 2008 en augustus 2009 zijn meer achtergronden te lezen.

foto's: Fransje van Kempen
28-04-2010