27 APR

3 juli 2010: Misdienaarsdag

Op zaterdag 3 juli 2010 worden misdienaars in het zonnetje gezet op de diocesane misdienaarsdag. Alle misdienaars, misdienettes en acolieten van 8-16 jaar uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch worden uitgenodigd om zich die dag naar Den Bosch te begeven, waar een feestelijk programma voor hen wordt georganiseerd.

Vanaf 10.30 uur zijn de deelnemers welkom in de Sint Janskathedraal, waar om 11.00 uur een eucharistieviering plaatsvindt met bisschop Hurkmans. Aansluitend gaan de misdienaars zich naar het Sint Janscentrum voor een picknick in de tuin (of bij minder weer binnen).

Voor het middagprogramma wordt de groep opgesplitst in de 8-12 jarigen en de 13-16 jarigen. De jongere groep gaat een speurtocht door diverse kerken in de binnenstad van Den Bosch maken. De 13-16 jarigen blijven in het seminarie, waar ze onder meer een ontmoeting hebben met de 'Ongelovige Thomas'. De groep beëindigt het programma weer gezamenlijk in de Sint Jan. Rond 15.30 uur zal het programma afgelopen zijn.

Deelname aan de misdienaarsdag is gratis en aanmelding voor de dag loopt via de parochies, die daartoe deze week een uitnodiging met aanmeldformulier ontvangen via e-mail. Voor meer informatie en een on-line aanmeldingsformulier, klik hier.
27-04-2010