27 APR

Misdienaarsdag 2012

Misdienaars zijn onmisbaar in de parochie! Daarom besteden wij graag een beetje extra aandacht aan deze speciale groep. Eens in de twee jaar organiseert het bisdom een diocesane Misdienaarsdag voor alle misdienaars in het bisdom. In 2012 is het weer zover en er is dan sprake van een heel bijzondere editie van de Misdienaarsdag.

Door de organisatie van de Noord- en West-Duitse Misdienaarsdag (waaraan 8 Duitse bisdommen deelnemen) zijn de misdienaars en acolieten van de bisdommen Den Bosch en Roermond namelijk uitgenodigd om in 2012 deel te nemen aan hun Misdienaarsdag in Kevelaer.

Een echte internationale ontmoeting dus en een unieke kans om uw misdienaars te laten zien dat er nog heel veel andere kinderen en tieners misdienaar zijn. Bij een eerdere editie van deze dag in Duitsland waren meer dan 10.000 misdienaars aanwezig!

Programma
Op zaterdag 16 juni 2012 zullen vanaf diverse plekken in ons bisdom bussen vertrekken richting Kevelaer. De opstapplaatsen van de bussen zullen te zijner tijd worden bepaald, op basis van de aanmeldingen. Op 5 km. van Kevelaer ontmoeten alle Nederlandse deelnemers elkaar en zullen dan gezamenlijk in een pelgrimage naar de stad lopen.

Daar sluiten we om 12.00 uur samen met alle andere deelnemers bij het middaggebed aan. Daarna is het tijd voor de lunch en het middagprogramma, waarbij van alles valt te beleven op het gebied van creatieve workshops, sportieve activiteiten en muziek. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke H. Mis, waarna we met de bussen weer terugkeren naar de opstapplaatsen in Nederland. We verwachten later op de avond terug te keren in Nederland. Exacte tijden worden bekend als de opstapplaatsen bekend zijn.

Kosten en meenemen
Deelname aan de Misdienaarsdag kost €25 p.p., zowel voor misdienaars als voor begeleiders. Daarbij zijn de busreis van de opstapplaats naar Kevelaer (en retour), deelname aan het programma in Duitsland, een boekje met Nederlandse vertalingen van de gebedsmomenten en een lunch inbegrepen.

Ook zullen alle deelnemers een presentje ontvangen waardoor wij herkenbaar zijn als de Nederlandse groep! Wij vragen iedereen zelf een broodpakketje voor ’s avonds mee te nemen, omdat wij pas later in de avond verwachten terug te keren in Nederland.

Flyers
Om uw misdienaars bekend te maken met deze dag en hen er enthousiast voor te maken, zijn er flyers van de Misdienaarsdag gemaakt. U kunt deze flyers bestellen door een e-mail te sturen aan jongeren@bisdomdenbosch.nl.

Aanmelding
U kunt uw groep misdienaars via dit aanmeldingsformulier aanmelden voor de Misdienaarsdag 2012. Aanmelden is mogelijk tot 1 mei 2012. Wij vragen u per 5 misdienaars 1 begeleider op te geven. De oudere misdienaars (18+) kunnen daarbij overigens ook gelden als begeleider van de groep. Ook voor hen is het programma interessant!

Misdienaarspakket
Naast de Misdienaarsdag willen wij parochies ook ondersteunen bij het organiseren van een eigen dag voor hun misdienaars. Het samenbrengen van misdienaars in uw eigen parochie, maar met name ook in het nieuwe parochieverband of op dekenaal verband biedt enorme kansen voor samenwerking en eenheid binnen uw misdienaarsgroep.

Daarom is speciaal voor misdienaars een zogeheten misdienaarspakket ontworpen. Het pakket bestaat uit 10 spellen die gratis te downloaden zijn en bovendien gemakkelijk keer op keer te gebruiken.

Het materiaal kan bijvoorbeeld ingezet worden om een misdienaarsuitje mee in te vullen, maar de losse spellen kunnen ook bij andere gelegenheden worden gebruikt. De spellen zijn gemaakt met de doelgroep misdienaars in het achterhoofd, maar zijn natuurlijk ook in te zetten voor communicanten, vormelingen enz.!

Downloads
Van elk spel kunt u het materiaal en de speluitleg downloaden. U kunt er direct mee aan de slag!
27-04-2010