21 APR

Ontmoetingsdag met internationale viering op 24 april

Op zaterdag 24 april
houdt het Bisdom van 's-Hertogenbosch een internationale ontmoetingsdag in het Durendaelcollege te Oisterwijk. Bij de vele ontmoetingsmomenten tussen mensen uit Indonesië, Vietnam, de Filippijnen, Suriname, De Antillen, Spanje, Latijns-America, Afrika, Polen en Nederland zijn er tevens culinaire hapjes uit de verschillende landen.
Met het thema ‘Kleurrijke eenheid’ is iedereen, ook autochtonen, uitgenodigd om de veelkleurige Bossche kerk mee te beleven. Dans, muziek, getuigenis en aanbidding staan centraal op deze dag, die om 14.00 uur aan de Van Kemenadelaan 5 begint.

Om 15.00 uur spreekt migrantenpastor Theo Beusink over kleurrijke eenheid in de Wereldkerk. Om 16.30 uur houdt Wil Boers een inleiding over de persoonlijke ontmoeting met Jezus in de aanbidding. Om 17.30 uur is er een eucharistieviering met monseigneur Hurkmans, waarbij priesters van verschillende migrantengroepen zullen concelebreren.

Onder het motto ‘Ontmoet de Wereldkerk’ vond ook vorig jaar een dag voor katholieke migranten plaats tijdens het diocesane Geloofsfeest op de Parade toen het Bisdom 450 jaar bestond.

Voor meer informatie: T 073 6125488
(missiesecretariaat Bisdom van 's-Hertogenbosch: Paul ten Hacken).
21-04-2010